I arbetslivet är det inte alltid lätt att ha koll på exakt vad det är för regler och lagar som gäller. Det handlar om allt från anställningskontrakt till hur de vardagliga sakerna ska skötas på platsen som du arbetar på. Då är det bra om man ser till att ta reda på de kunskaperna på egen hand så gott man kan Självklart finns det mycket information på internet och du kan prata med vänner och bekanta, men det allra bästa är att köpa en bok om arbetsrätt​ för att ha all korrekt fakta samlat på ett och samma ställe.

För att vara på den säkra sidan om du är anställd eller arbetsgivare så är det viktigt att du går in i rollen på din arbetsplats med all den kunskap som du kan få tag i. Det är inte roligt att stå där sedan och ha missförstått eller hamnat i konflikt med någon eller några på din arbetsplats och sedan inte ha rätten på din sida. Boken om arbetsrätt kommer att förhindra att det sker för dig.​

Alla som är ute i arbetslivet är egentligen i behov av en bok om arbetsrätt, eftersom att reglerna och lagarna här i gäller för alla som befinner sig på jobbet så kan man alltid dra nytta av att antingen lära sig något nytt eller bara färska upp sitt minne om vad det är för något som gäller egentligen. Så varför inte se till att ha minst en bok om arbetsrätt där hemma i bokhyllan så att alla i familjen då och då kan kolla i den eller använda den som ett uppslagsverk när det är något som ni undrar över eller om någon har hamnat i en besvärlig situation på jobbet. Få även dina barn att inse vikten av kunskap om sin egen rätt i arbetslivet.